EN ENGELSKMANN FØDT I NORGE

Da den 6 år gamle gutten Inge bestemte seg for å holde med Ipswich i FA-cupfinalen mot Arsenal i 1978 kjøpte hans fotballinteresserte pappa en Ipswich-vimpel til sønnen sin. Gutten var solgt. Men lite visste hans far at han hadde gitt gnist til en lidenskap som bare brant seg større og større og til slutt tok full fyr. For denne gutten begynte å reise veldig mye over til balløya for å se favorittlaget sitt. Og en dag rev han opp roten, og flyttet til Ipswich.

«INGE HAUG ER EN
ENGELSKMANN FØDT I NORGE»

Av Ole Bernt Krogstad

Når hadde du din første tur til Ipswich?

-Den første Ipswich-kampen jeg så live ble spilt 1.januar 1996. Ipswich slo Port Vale 5-1, og etter det har det blitt en god del flere.

Hvordan var det å reise over til England på 90-tallet?

-For det første så var det mye dyrere enn nå. Også var jeg jo ikke gamle gutten og hadde ikke økonomi til mer enn et par turer i sesongen. På den tiden sparte jeg opp penger og dro på turer opptil 2 uker hvor jeg da selvfølgelig var på det som var av Ipswich-kamper, men også på andre kamper. Jeg brukte å bestille reiser via Sport og Spesialreiser som tilrettela for at man fikk med seg flere fotballkamper. Men disse reisene kostet fort 15-20 000 kroner, for en uke.

Reiste du bare mer og mer?

-Nei. I 2000 ble jeg pappa og reiste ikke på noe annet enn noen av de kampene vi hadde i Europacupen de påfølgende 4 sesongene. Men så begynte jeg på igjen i 2005/06-sesongen. Da fikk vi også i gang fellesturene med supporterklubben, og jeg fikk meg et helt nytt nettverk. I tillegg kom jo internett for fullt, og alt ble mye lettere. Det å treffe andre norske Ipswich-fans hadde en viss positiv effekt på reisevirksomheten kan man si. Det ble mange turer med Lasse Lorentzen, Tom Morken og Geir I. Jacobsen. Jeg la opp alt av ferier og fritid i forhold til terminlisten.

 

Du kan lese hele intervjuet om supersupporteren i vårt medlemsblad «News of the Blues».

Related Post